Vi lever i en digital verden, og internettet bugner af spillemuligheder for børn såvel som voksne. Gennemsnitlig bruger en dansker hvad der svaret til 2 timer og 25 minutter online hver dag foran en skærm, hvor de udsættes for diverse ting. På baggrund af dette, har man valgt at stille højere krav til sikkerheden på nettet, hvilket vi guider dig igennem her.  

Det skal være sjovt at færdes online og uden den store bekymring. Det er desværre bare sådan, at ikke alle kan finde ud af at agere ordentligt på nettet. Hackere og andre ondsindede udefrakommende misbruger også nettets uendelige univers, og man skal derfor træde varsomt når man befinder sig i spilleuniverset. Vil du have en sikker internetadresse, så læs mere her

Opgiv ikke personlige oplysninger 

Visse platforme beder dig om at opgive personfølsomme oplysninger. Dette kan være i forlængelse af, at du indtræder en ny spilleverden, ønsker at tilkøbe nye features eller en abonnementsløsning. Inden du videregiver sådanne oplysninger, er det vigtigt at du forinden undersøger at der er tale om en ordentlig og troværdig hjemmeside. Et godt pejlemærke er at gå efter at spille på hjemmesider med dansk spillelicens. Hermed er du sikker på at dine oplysninger som CPR-nummer og kreditoplysninger, ikke videregives til en tredjepart. 

Anvend sikker kode 

Sørg for at lave et sikkert login som ikke er nemt at knække. Sikrer dig også løbende at opdatere eller ændre din adgangskode, således at den hele tiden fornyes. Skal du oprette en brugerkonto hvor du medgiver personfølsomme data, er det bedst at anvende hjemmesider hvor der tilbydes login med NemId. NemId er den sikreste måde at logge ind på, og gør det yderst besværligt for andre at få tilgang til din konto. Hermed øges sikkerheden også. 

Sæt dig godt ind i betingelser 

Når du spiller online er det vigtigt at du sætter dig godt ind i spillets regler og betingelser. Dette er for at sikre at du ikke overtræder eventuelle regler, og samtidig har forståelse for hvilke betingelser der gør sig gældende for dig. Dette gælder især for spil der handler om penge, da man hurtigt kan sætte sig i en dyr gæld, hvis man ikke har sat sig ordentlig ind i spillereglerne.